SafetyNed bestaat vijf jaar

In 2017 richtte Blijf Groep samen met drie andere vrouwenopvangorganisaties safetyNed op, de veilig online-expert voor huiselijk geweld. Met safetyNed vroegen we aandacht voor digitale onveiligheid en gaven we hulpverleners kennis en tools om hun cliënten te helpen ook digitaal veilig te zijn.

Iedereen wil zich veilig voelen op plekken waar je veel tijd doorbrengt. Thuis, op straat, op je werk – en natuurlijk ook online. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slachtoffers van huiselijk geweld worden vaak online en via social media lastiggevallen, bedreigd of in de gaten gehouden.

Trainingen, advies en voorlichting van SafetyNed

SafetyNed geeft tips en tools aan slachtoffers en aan professionals hoe zij online veilig kunnen zijn. Daarom geven we trainingen en advies aan professionals. Ook geven we voorlichting aan o.a. justitie en politie over:

  • Misbruik van technologie.
  • Wat je kunt doen om digitale gegevens van slachtoffers veilig en vertrouwelijk te houden en te beschermen.
  • Hoe je technologie veilig gebruikt.
  • Hoe je technologie inzet om daders effectiever te vervolgen.
  • Hoe je technologie op een positieve manier inzet bij het stoppen van geweld in relaties.

Daarnaast volgen medewerkers van vrouwenopvangorganisaties onze trainingen en spelen de Serious Game die we hebben ontwikkeld. Maar we bieden ook trainingen in samenwerking aan. Bijvoorbeeld met de Sociale Academie Utrecht (SAU) en de beroepsvereniging voor professionals in sociaal werk (BPSW).

Samenwerking

SafetyNed werkt samen met technologiebedrijven en experts om betrokken te zijn bij ontwikkelingen op technologisch vlak en op het gebied van wetgeving, zodat de digitale veiligheid en privacy ook vooraf zoveel mogelijk worden geborgd. Trots zijn we op het feit dat we trusted partner zijn van Facebook en ESET. Samen met hen proberen we onze kennis actueel te houden.

Kortom, safetyNed blijft zich vernieuwen en inzetten voor digitale veiligheid!

Meer weten?

Meer informatie over safteyNed en over digitale veiligheid vind je op www.safetyned.org. Wil je meer weten over onze trainingen? Download dan onze flyer