Serie Olcay & Huiselijk geweld

Op 4 maart is de documentaire serie Olcay & Huiselijk Geweld van start gegaan. Olcay vertelt in deze serie haar verhaal en praat met vrouwen die ook huiselijk geweld hebben meegemaakt. Blijf Groep heeft aan deze serie meegewerkt.

Olcay Gulsen groeide zelf op in een gezin waar huiselijk geweld plaatsvond. In dit programma onderzoekt ze waarom er zo’n taboe zit op spreken over geweld achter de voordeur. Op zoek naar antwoorden gaat ze in gesprek met haar moeder, zussen, slachtoffers en plegers.

Tijdens de serie volgt Olcay een aantal vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld. Vrouwen die hun leven nog steeds niet zeker zijn, vrouwen die ervoor kiezen om bij hun partner te blijven en vrouwen die alleen verder proberen te gaan. Lukt het ze om uit de gewelddadige situatie te stappen? Ook gaat Olcay in gesprek met mannen die mishandeld worden door hun vrouw, loopt ze mee met de politie en spreekt ze met instanties en psychologen.

Olcay’s persoonlijke verhaal loopt als een rode draad door de serie. Zo bezoekt ze de opvanglocatie waar ze als kind met haar moeder en zussen verbleef. Ze gaat voor het eerst in gesprek met haar moeder over het geweld dat ze meemaakte in haar ouderlijk huis. En ze heeft een emotioneel gesprek met haar vier zussen over de impact van deze periode op hun leven.

De serie wordt uitgezonden door Net 5 (Powered by Linda.) en bestaat uit 6 afleveringen. De afleveringen zijn terug te kijken via de site van Net5.