Surf veilig op deze website

Wil je niet dat iemand ziet dat je op deze pagina was?

Je activiteiten op je computer kunnen mogelijk door iemand gevolgd worden – op afstand of omdat iemand deze computer ook gebruikt. Als je die persoon niet vertrouwt (vertrouw daarbij op je instinct), gebruik dan een veilige computer in een bibliotheek of bij vrienden die je wel vertrouwt.

Een alternatief is om in ieder geval de historie te wissen.  Soms is dat voldoende. Maar mensen die echt willen weten wat je doet op de computer weten echter hoe ze deze historie toch kunnen oproepen. Weeg daarom af voor welke optie je kiest: historie wissen of een veilige –andere- computer.

Geschiedenis wissen

Een webbrowser onthoudt standaard gegevens over welke sites jij bezoekt (geschiedenis) en slaat gegevens van deze site die je bezoekt (cache en cookies).De meeste moderne browsers bieden de mogelijkheid om snel de tijdelijke gegevens te wissen. Onderstaande tabel toont een overzicht van waar in het menu deze optie te vinden en eventueel de snelkoppelingen die de meest gebruikte browsers daarvoor aanbieden. Let op: heb jij een Google-account en ben je daarop ingelogd (zie jij jouw e-mailadres rechtsboven in beeld als je naar www.google.nl gaat?), dan dien je ook de geschiedenis die Google van je bijhoudt te wissen. Dit kan op https://history.google.com/history

Browser
Menuoptie
Snelkoppeling
Internet Explorer
Safety > Delete Browsing history
Ctrl-Shift-Delete
Firefox
Tools > Clear recent history
Ctrl-Shift-Delete
Google Chrome
Tools > Clear browsing data
Ctrl-Shift-Delete
Opera
Settings > Delete private data
 

Privémodus browser

De volgende keer dat je een site bezoekt, waarvan je zo min mogelijk sporen op je computer achter wil laten, kan je de privémodus van je browser inschakelen. Als de privémodus is ingeschakeld, onthoudt je browser niet je bezoek aan de site en hoef je niet achteraf de geschiedenis te wissen. In de onderstaande tabel toont de meest voorkomende browsers en de snelkoppeling waarmee je de privémodus in kan schakelen. Let op: heb je een Google-account en ben je ingelogd? Dan wordt jouw geschiedenis nog steeds door Google bijgehouden. Je kunt deze optie uitschakelen op https://history.google.com/history.

Browser
Naam privacymodus
Snelkoppeling
Internet Explorer
InPrivate modus
Ctrl-Shift-P
Firefox
Private Browsing
Ctrl-Shift-P
Google Chrome
Incognito
Ctrl-Shift-N
Opera
Private Window
Ctrl-Shift-N

Je kan meer lezen over de privémodus van browsers op Wikipedia

 

Veilig mailen

Veilig mailen, maar dan makkelijk!

Wilt u zeker weten dat u mail en bijgevoegde documenten veilig bij ons aankomen? Dan kunt u gebruik maken van Zivver. U heeft hiervoor geen eigen Zivver account nodig.

Hoe werkt het?

U klikt op de Zivver- link. U vult in het veld op uw scherm uw naam en e-mailadres in. Via uw e-mail krijgt een code. Klik op de link in deze e-mail en gebruik de code om een veilig bericht te maken. U komt in de beveiligde omgeving van Blijf Groep waar u uw bericht veilig kunt versturen.

Start veilig bericht met Zivver

 
 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112