Tentoonstelling WIJ…doorbreken de cirkel van geweld

Het is mogelijk om de cirkel van geweld te doorbreken! Dat bewijzen de indrukwekkende foto’s en verhalen in de reizende buitenexpositie ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld.’

De tentoonstelling toont portretten en hoopvolle verhalen van mensen die de cirkel van geweld hebben doorbroken. Bijzonder is dat slachtoffers en helpers samen zijn gefotografeerd. Vaak wordt de helper niet in beeld gebracht. Terwijl hij of zij voor het slachtoffer van groot belang is.

Iedereen kan helpen

De boodschap van de expo is dat Iedereen kan helpen. Door het gesprek aan te gaan. Door een steuntje in de rug te zijn. Door te laten weten dat iemand bij je terecht kan. Dit kan het verschil maken en het makkelijker maken om een eerste stap te zetten.

Waar en wanneer te zien?

De fototentoonstelling is vanaf vandaag tot en met 14 september te zien in het Amsterdamse Rembrandtpark en op het Hoekenrodeplein in Amsterdam Zuidoost. In september en oktober is de tentoonstelling te bekijken in Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Groningen en Gorinchem.

Over het project

‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ is een project van @stichtingopenmind en een grote groep slachtoffers die de cirkel van geweld doorbraken.

Wil je meer lezen over dit project en de specifieke locaties? Bekijk de website: https://www.stichtingopenmind.nl/wij/