Uit het oog, maar nog steeds in het hart

Bij Blijf Groep werken heel veel enthousiaste, betrokken vrijwilligers. Door de maatregelen rondom corona konden zij de afgelopen weken hun werkzaamheden niet uitvoeren zoals ze gewend waren.

Maar gelukkig geldt bij Blijf Groep: (even) uit het oog, is niet uit het hart. Dat dit gevoel ook wederzijds is, blijkt uit de enorme creativiteit en flexibiliteit die onze vrijwilligers hebben laten zien. Want ondanks de corona maatregelen, gebeurt er toch van alles op vrijwilligersgebied! Zo is er nu een flexpool voor praktische ondersteuning, hulp bij verhuizen, er is een online carrière coach actief en houden ervaringsmaatjes contact met cliënten via telefoon en beeldbellen. Ook worden er boodschappen gedaan door buurtbewoners, en nog veel meer!

1,5 meter afstand

Helaas kan nog niet iedereen aan de slag, maar we houden regelmatig contact. Gelukkig is er langzaam maar zeker weer meer mogelijk, en kunnen bijvoorbeeld kinderwerk en de gastvrouwen weer rekenen op extra handen – zij het op 1,5 meter afstand.

Zoeken naar een match

Zoals altijd is het zoeken naar een mooie match tussen de ondersteuningsvragen vanuit Blijf Groep en het aanbod van vrijwilligers. Daardoor hebben soms enthousiaste mensen echt even geduld nodig, en moeten we creatief zijn als het gaat om kennismaken en trainen.

Als Blijf Groep zijn wij heel blij met onze vrijwilligers en willen hun bedanken voor hun veerkracht, creativiteit en werk in deze periode!

Hieronder vier van onze vrijwilligers in het Oranje Huis Amsterdam. Dank je wel voor jullie inzet!!