Werk waar je echt van betekenis kunt zijn

Blijf Groep Ik wil helpen Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Zoek je vrijwilligerswerk waar je echt van betekenis kunt zijn? Blijf Groep maakt graag kennis met jou! Behalve de extra hulp en zorg is ook het informele contact met vrijwilligers voor onze cliënten van grote waarde. Bovendien zijn enthousiaste vrijwilligers onze ambassadeurs. Ze helpen Blijf Groep en de strijd tegen huiselijk geweld meer bekendheid geven.

Wat kan je doen als vrijwilliger?

Op de verschillende locaties van Blijf Groep werken vrijwilligers met diverse taken. Er zijn vrijwilligers in de informele zorg, bijvoorbeeld als maatje of ondersteuner bij het bezoeken van instanties. Buurtgenoten helpen bij het kennismaken met de vaak nieuwe en onbekende omgeving.

Ook zijn er mogelijkheden bij kinderwerk of als vrijwilliger gastvrouw in de centrale cliëntruimte.

Zet je ervaring in! Vrijwilligers met ervaringskennis gezocht!

Heb je zelf ervaring met huiselijk geweld? En wil je deze ervaring inzetten om anderen te helpen? We zoeken nadrukkelijk ook vrijwilligers die zelf ervaring hebben met huiselijk geweld. Je wordt ingezet om cliënten in de opvang bij te staan, wegwijs te maken in de opvang, of om als maatje informele ondersteuning te bieden.

Ook kun je je ervaring inzetten om het verhaal van huiselijk geweld een gezicht te geven. Je kan bijvoorbeeld ingezet worden bij de scholing van nieuwe medewerkers, trainingen, werkbezoeken of om je verhaal te vertellen in de media.

Natuurlijk hoef je niet zomaar aan de slag. Elke ervaringsvrijwilliger volgt de training Zet je ervaring in! In deze training leer je hoe je je ervaringskennis kunt inzetten in het contact met de cliënt, maak je kennis met verschillende gesprekstechnieken en kun je oefenen met uitdagende situaties.

Actuele vacatures

Op www.werkenbijblijfgroep.nl publiceren we alle vacatures die er zijn voor vrijwilligers. Kijk hier of er een vacature voor jou bij is.

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie of een open sollicitatie, kun je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@blijfgroep.nl