Nieuwe Aware knoppen dankzij AFAS Foundation

Samen met de AFAS Foundation investeert Blijf Groep in een mobiel alarmeringssysteem voor slachtoffers van huiselijk geweld. De AFAS Foundation maakt het mogelijk dat wij 190 AWARE-knoppen kunnen aanschaffen voor slachtoffers van ernstige bedreigingen.

AWARE staat voor Abused Womens’Active Response Emergency. Het wordt vaak ingezet bij bedreigingen die voortkomen uit geweld door een (ex-)partner. Door AWARE kan de politie snel ingrijpen bij dreigende situaties. Daardoor voelen gebruikers van AWARE zich veiliger, ze krijgen meer zelfvertrouwen en ze krijgen weer regie over hun leven. Maatschappelijk werkers van Blijf Groep begeleiden AWARE-trajecten. |

Meer info over AWARE: https://www.blijfgroep.nl/artikelen/aware/

Over de AFAS Foundation
De AFAS Foundation inspireert om beter te doen en droomt ervan om de wereld een stukje mooier te maken voor diegenen die dit hard nodig hebben. De foundation stelt op een innovatieve en transparante manier geld beschikbaar voor duurzame projecten die over de hele wereld – op gebied van gezondheidszorg, maatschappij en onderwijs – een grote impact maken.