AWARE

Word je ernstig gestalkt? Of bedreigd? Dan kun je in aanmerking komen voor een draagbaar alarmsysteem, AWARE geheten. Daarmee kun je met één druk op de knop de politie waarschuwen.

AWARE staat voor Abused Womens’Active Response Emergency. Het wordt vaak ingezet bij bedreigingen die voortkomen uit geweld door een (ex-)partner. Door AWARE kan de politie snel ingrijpen bij dreigende situaties. Daardoor voel je je veiliger. Je kunt tot  rust komen en de regie over je leven weer oppakken. Medewerkers van Blijf Groep begeleiden je daarbij . Ook kun je je ervaringen delen in een lotgenotengroep.

Hoe werkt het?

Samen met jou maken we eerst een inschatting van de veiligheidsrisico’s. Als die inderdaad ernstig zijn, ontvang je na overleg met de politie het draagbare alarm. Naast het alarmsysteem heb je een keer in de twee weken een gesprek met een maatschappelijk werker. Dit helpt je om sterker te staan en te ontdekken wat je nodig hebt om de dreiging te stoppen. Ook kan een weerbaarheidstraining onderdeel zijn van AWARE.

Als je een melding doet via AWARE neemt de maatschappelijk werker direct telefonisch contact met je op. Samen gaan we na waarom je een melding hebt gedaan en hoe je daarmee om kan gaan in de toekomst.

Kom ik voor AWARE in aanmerking?

De belangrijkste voorwaarden voor deelname aan AWARE zijn

  • Je moet 18 jaar of ouder zijn
  • Je moet al veel hebben gedaan om de bedreigingen te stoppen.
  • Je bent bereid aangifte te doen tegen de pleger van het geweld als je het alarm gebruikt
  • Je bent bereid individuele hulpverlening te accepteren.

Hoe lang duurt AWARE?

AWARE duurt zes maanden en kan, als het nodig is, worden verlengd.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 088 234 24 50. Of gebruik het contactformulier.

Bekijk de video’s over AWARE

Wil je weten hoe een AWARE-traject eruit ziet? Of hoe je de AWARE-knop moet gebruiken? Bekijk dan de animatie-video’s over AWARE.


AWARE en AFAS

Blijf Groep investeert samen met AFAS in een veilige toekomst voor de slachtoffers van (ex) partnergeweld. De AFAS Foundation maakt het mogelijk dat wij 190 AWARE-knoppen kunnen aanschaffen voor mensen die te maken hebben met ernstige bedreigingen van bijvoorbeeld een (ex) partner. Daarnaast financiert de foundation een instructiefilm voor de gebruikers van de knoppen.

Over de AFAS Foundation
De AFAS Foundation inspireert om beter te doen en droomt ervan om de wereld een stukje mooier te maken voor diegenen die dit hard nodig hebben. De foundation stelt op een innovatieve en transparante manier geld beschikbaar voor duurzame projecten die over de hele wereld – op gebied van gezondheidszorg, maatschappij en onderwijs – een grote impact maken.