Time out en opstarten van hulp
Tijdelijk Huisverbod
Bij een dreigende noodsituatie kan de politie een huisverbod aanvragen. Een van de partners of gezinsleden, meestal de geweldpleger, moet dan het huis verlaten, zodat de situatie niet verder uit de hand loopt.
Hoe werkt het?
Het huisverbod is ook een contactverbod en duurt 10 dagen. Het kan verlengd worden tot 28 dagen. In die periode start Blijf Groep hulp op voor alle gezinsleden. De bedoeling is dat ieder voor zich een goed beeld krijgt van zijn of haar aandeel in het geweld en wordt geholpen om verder geweld te voorkomen.
Welke hulp geven we?
De hulpverleners praten met alle gezinsleden: de achterblijvers, degene die uit huis is geplaatst en eventuele kinderen. Als er al andere hulpverleners betrokken zijn, overleggen ze ook met hen. Het doel is dat jullie hulp krijgen om verder geweld te voorkomen. Ook proberen we mensen uit je directe omgeving bij de hulpverlening te betrekken.
Op dag 8 van het huisverbod is er een gesprek met alle gezinsleden en hulpverleners om te bespreken welke ondersteuning nodig is na afloop van het huisverbod. Dan kunnen we ook meteen doorverwijzen naar vervolghulpverlening via een zogenaamde ‘warme overdracht’. Dat houdt in dat we samen met jou en je gezin kennismaken met de hulpverlener(s) die jullie verder gaat/gaan helpen.
Contact
Voor meer informatie kun je contact opnemen: 088 234 24 50 of je kunt een bericht sturen via het contactformulier.