Ga je mee naar de film?

Blijvend Veilig organiseert op 27 september een gratis filmavond in de openlucht. Speciaal voor iedereen die werkt of wil werken aan de veiligheid van kinderen, jongeren en volwassenen in Amsterdam. Ga je mee naar de film?

Zodra de schemer invalt, kun je onder de sterrenhemel genieten van de prachtige film Rocks, een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen.

Waar en wanneer?

De Open air filmavond vindt plaats op 27 september vanaf 19:30 uur in Jeugdland in Amsterdam Oost.

Kom je ook naar deze gratis filmavond?

Je bent van harte welkom. En neem vooral iemand mee!

Aanmelden

Aanmelden kan via www.blijvendveilig.nl/filmavond.

Deelname is gratis.

Over Blijvend Veilig

Blijvend Veilig ondersteunt gezinnen die te maken hebben met structurele onveiligheid. De vraag ‘ Wat heeft een gezin nodig om blijvende veiligheid te realiseren voor alle leden?’ staat centraal.

Blijvend Veilig is een samenwerking van Jeugdbescherming regio Amsterdam, Blijf Groep, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming, William Schrikker Stichting en gemeenten in Amsterdam-Amstelland.

Lees in dit artikel meer over de rol van Blijf Groep binnen Blijvend Veilig

Over de film Rocks

De 15-jarige Rocks en haar kleine broertje staan er plots alleen voor als hun overspannen mama ‘ertussen uit knijpt’. En dat lost deze stoere strijder zelf wel even op, denkt ze: f*ck jeugdzorg, school of vrienden. Maar daar laten Rocks loyale BFF’s het niet bij zitten.

Gavron wilde een film maken over jongeren zoals ze dat zelf zouden doen, zonder de doorgaans gekleurde blik van een volwassen filmmaker. Ze vond haar grotendeels onervaren acteurs in de Londense wijken. Nog voor er een scenario was, deden zo’n 1.300 meisjes mee aan de audities.

De scenarioschrijvers werkten een jaar tijdens workshops nauw samen met de gekozen meisjes, die meedachten over het verhaal en een flinke inbreng hadden in de dialogen. Aan het resultaat is dat af te zien: Rocks doet vaak aan als een documentaire. Het is duidelijk dat de film de jongeren een stem geeft zonder hun woorden in de mond te leggen.