Zomeractiviteiten met kinderen uit Oranje Huis

Van een dagje naar speeltuin Linnaeushof in Bennebroek tot een bezoek aan de bioscoop in Alkmaar. Vorige maand deelden we al het goede nieuws dat kinderen in de opvang op verschillende uitjes konden rekenen. De kinderen hebben inmiddels een onvergetelijke (mid)dag beleefd dankzij de subsidie van Stichting Kinderpostzegels.

“Het was een geweldige dag met een hoop plezier,” aldus een begeleider die met de kinderen uit de Haarlemse opvang een bezoek bracht aan speeltuin Linnaeushof. In de Noord-Hollandse plaats genoten ze van honderden speeltoestellen, attracties en de unieke waterspeeltuin.

– De tekst gaat verder onder de afbeelding –

Zomerse activiteiten als een rondvaart en naar de speeltuin

In Alkmaar trokken de kinderen er op uit om naar de bioscoop te gaan. Daar genoten ze van wat lekkers en een 3D-film. Ook bekeken ze de stad vanaf het water. Met een rondvaartboot voeren ze over de idyllische grachten. Voor de kinderen stond er ook nog een zomerse picknick gepland, maar door het regenachtige weer werd deze naar binnen verplaatst. In het Oranje Huis genoten ze samen met hun moeders van taartjes, broodjes en fruit. Ook in de andere Oranje Huis-locaties waaronder Almere, Wormerveer en Amsterdam vond een activiteit plaats.

Het belang van plezier maken

Terwijl veel vriendjes op vakantie gaan in de zomer, blijven de meeste kinderen in het Oranje Huis. Om ze toch een zomer te bieden om naar uit te kijken, organiseert Blijf Groep ieder jaar verschillende zomeruitjes. Zo kunnen de kinderen even onbezorgd plezier maken en op ontdekking gaan. Stichting Kinderpostzegels stelt jaarlijks een bedrag beschikbaar voor activiteiten. We willen de organisatie daar hartelijk voor bedanken!