Welkom bij Blijf Groep

We zijn op dit moment telefonisch niet bereikbaar vanwege een technische storing. Je kunt ons wel mailen via info@blijfgroep.nl

Blijf Groep helpt om huiselijk geweld te stoppen. Wij bieden hulp aan alle betrokkenen: slachtoffers, kinderen en plegers. Ons uitgangspunt is het geweld te stoppen en veiligheid te creëren door hulp op maat.

Laatste nieuws

Blijf Groep en politie tekenen convenant gegevensverstrekking

Een vrouw wordt ernstig bedreigd door haar ex-partner. Mag de politie dan aan de opvanginstelling gegevens verstrekken die belangrijk zijn voor de risico-inschatting? In het convenant Gegevensverstrekking, dat op 5 december is getekend, hebben Blijf Groep en de politie-eenheden in Noord-Holland en Flevoland daarover duidelijke afspraken gemaakt.
Benefiet concert voor Blijf Groep

Benefiet meezing-concert voor Blijf Groep

Zangschool Canto uit Haarlem organiseert op 21 december 2022 een benefiet meezing-concert voor Blijf Groep! Alle opbrengsten van het concert gaan naar de huiswerkbegeleiding van Blijf Groep. Iedereen is welkom. Zing jij ook mee?
online intimidatie

Stalkers intimideren ex-partners via slimme camera’s en alarmen

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Stalkers laten bijvoorbeeld op afstand een alarm afgaan, zetten de tv met hoog volume aan en laten de lampen flikkeren. De impact daarvan is groot.

Mijn maatschappelijk werkster heeft mij de handvatten gegeven om weer op eigen benen te staan,

Brenda, ex-cliente Blijf Groep

Dagboek van een hulpverlener

Pascale werkt als kindbegeleider in het Oranje Huis van Blijf Groep

“Het is bijzonder dat een kind er altijd iets van weet te maken”

Pascale (27) werkt in het Oranje Huis in Alkmaar. Als kindbegeleider ondersteunt ze voornamelijk crisis - en begeleid wonen gezinnen. “Het is onze taak om te observeren en te stabiliseren. Moeders in de opvang meten vaak veel regelen. Wij bieden dan opvang aan de kinderen zodat ze hun handen vrij hebben.”

De verhalen van Blijf Groep

Nandy en Stijn, aandachtsfunctionaris HBTIQ+ bij Blijf Groep

“Geweld op basis van je identiteit en seksualiteit vraagt een andere vorm van aandacht”

LHBTIQ+-personen worden vaker slachtoffer van huiselijk geweld. Tegelijkertijd zien hulpverlenende instanties zeer weinig LHBTIQ+-slachtoffers. De drempel om hulp te zoeken is hoog. Blijf Groep wil daar verandering inbrengen en stelde Nandy en Stijn als LHBTIQ+-aandachtsfunctionarissen.
Jorinde receptioniste Oranje Huis

“Cliënten weten mij altijd te vinden”

Jorinde is werkzaam bij het Oranje Huis in Alkmaar. Als receptionist is ze er niet alleen verantwoordelijk voor dat iedereen prettig en gastvrij wordt ontvangen, maar zorgt ze ook voor de veiligheid.

Over Blijf Groep

Blijf Groep helpt om huiselijk geweld te stoppen. Wij bieden hulp aan alle betrokkenen: slachtoffers, getuigen, plegers en kinderen. Ons uitgangspunt is het geweld te stoppen en veiligheid te creëren door hulp op maat.

Meer over Blijf Groep

Hulp nodig? Zo kun je ons bereiken

  • 088 234 24 50

    Voor hulp en advies (9 – 23 uur)

  • Of bel met Veilig Thuis

    0800 2000 (voor heel Nederland)

Vacatures

Werken bij Blijf Groep betekent werken in een inspirerende omgeving waar moed, betrokkenheid en openheid centraal staan. We zetten ons elke dag in voor vrouwen, mannen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Samen met hen kijken we wat er nodig is voor een leven zonder geweld.

Je kunt aan de slag bij Blijf Groep of bij Veilig Thuis Flevoland.

De uitdaging is de rode draad vinden die de complexe problematiek van je cliënt verbindt

Maatschappelijk werker bij Blijf Groep