Dagboek van een hulpverlener

In dit dagboek vertellen hulpverleners van Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland over hun werk. Ze vertellen over hun ervaringen, over hun cliënten, wat hen raakt en hoe ze steeds weer naar oplossingen zoeken.

Afscheidsbrief

“Je spullen staan voor de deur in de tuin. De sloten zijn vervangen. En als ik ook maar ergens een krasje zie, stel ik jou aansprakelijk. De politie is hiervan op de hoogte. “ Dat was zijn afscheidsbrief.

Lees verder

Dat kreng

“Het was altijd zo’n fijn jong, mijn zus was ook dol op dat kreng’ zegt Miep tijdens onze laatste afspraak. "We hebben hem te veel verwend.” Ze maakt zich zorgen of hij wel genoeg te eten krijgt en of hij wel iemand heeft om mee te praten.

Lees verder

Ik dacht

"Ik hoor zijn stem nog alsof het gisteren was. Terwijl wij in de auto zaten naar het ziekenhuis. terwijl ik hoopt dat de baby in mijn buik nog leefde."

Lees verder

Gebruiksaanwijzing

Pim had een mooi leven; fijne ouders, een goed stel hersens en een zacht karakter. En toen ontmoette hij ook nog eens zijn grote liefde, Loes. Dolgelukkig waren ze samen. Totdat Loes vertelde over haar eerdere vriendjes.

Lees verder

Bedankje

Weken later belt hij me op. Dat verrast me. Hij wil me bedanken en zegt dat hij veel heeft gehad aan de tips die ik heb gegeven. Daar ben ik even stil van. Dat hoor ik namelijk niet vaak.

Lees verder

Van herstelde vrouw tot maatschappelijk werker

Mina draagt haar verleden met zich mee maar put daar ook kracht uit. Zij helpt nu als maatschappelijk werker mensen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Lees verder

Zij noemt een andere man papa

Amber Voges is maatschappelijk werker bij Veilig Thuis Flevoland. Zij wijst in een adviesgesprek een vader en zijn ex-partner de weg naar de hulpverlening.

Lees verder

Niets was wat het leek

Celia Oostermeijer is maatschappelijk werker in Alkmaar. Zij schrijft in haar blog over een happy family...voor de buitenwereld.

Lees verder

Mandarijnen voor Evi

Evi's onderwijzer maakt zich zorgen en vraagt advies aan Veilig Thuis Flevoland. Inmiddels hebben de ouders van Evi de weg naar de hulpverlening gevonden.

Lees verder