Dagboek van een hulpverlener

In dit dagboek vertellen hulpverleners van Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland over hun werk. Ze vertellen over hun ervaringen, over hun cliënten, wat hen raakt en hoe ze steeds weer naar oplossingen zoeken.

Ik dacht

"Ik hoor zijn stem nog alsof het gisteren was. Terwijl wij in de auto zaten naar het ziekenhuis. terwijl ik hoopt dat de baby in mijn buik nog leefde."

Lees verder

Gebruiksaanwijzing

Pim had een mooi leven; fijne ouders, een goed stel hersens en een zacht karakter. En toen ontmoette hij ook nog eens zijn grote liefde, Loes. Dolgelukkig waren ze samen. Totdat Loes vertelde over haar eerdere vriendjes.

Lees verder

Bedankje

Weken later belt hij me op. Dat verrast me. Hij wil me bedanken en zegt dat hij veel heeft gehad aan de tips die ik heb gegeven. Daar ben ik even stil van. Dat hoor ik namelijk niet vaak.

Lees verder

Van herstelde vrouw tot maatschappelijk werker

Mina draagt haar verleden met zich mee maar put daar ook kracht uit. Zij helpt nu als maatschappelijk werker mensen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Lees verder

Zij noemt een andere man papa

Amber Voges is maatschappelijk werker bij Veilig Thuis Flevoland. Zij wijst in een adviesgesprek een vader en zijn ex-partner de weg naar de hulpverlening.

Lees verder

Niets was wat het leek

Celia Oostermeijer is maatschappelijk werker in Alkmaar. Zij schrijft in haar blog over een happy family...voor de buitenwereld.

Lees verder

Mandarijnen voor Evi

Evi's onderwijzer maakt zich zorgen en vraagt advies aan Veilig Thuis Flevoland. Inmiddels hebben de ouders van Evi de weg naar de hulpverlening gevonden.

Lees verder

En ineens ging de deur naar de wereld open

'Ik durfde nooit weg bij mijn man', zegt ze. Het kon niet, vanwege cultuur, familie, religie. Maar het lukte. En ineens ging de deur naar de wereld open.'

Lees verder

Het park

Wekelijks ontmoeten wij elkaar in het park, onder de hoge bomen. De vogels fluiten, de zon schijnt en verder is het stil. Doodstil. Want het is coronatijd en iedereen zit ‘veilig’ binnen.

Lees verder

Blijf Groep en de AVG

Bij Blijf Groep nemen wij jouw recht op privacy serieus. Lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website, of klik op 'privacy instellingen' om je toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier