Van herstelde vrouw tot maatschappelijk werker

‘Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven’ – Albert Einstein.

Alle cliënten die huiselijk geweld hebben meegemaakt, zijn door hun nare ervaringen gevormd. Dat geldt voor mij ook. Als maatschappelijk werker probeer je cliënten perspectieven te bieden voor de toekomst. De tekst van Einstein geldt zeker voor mij; doordat ik mij op het heden en de toekomst ben gaan richten, ben ik uiteindelijk maatschappelijk werker geworden.

Zeker niet uit eigen keuze voed ik mijn zoontje alleen op. Geweld heeft ons huwelijk ontwricht. Je kunt je de impact daarvan voorstellen. Ik ben gevlucht, ben gaan werken aan een veilige situatie en ons herstel. Dat was niet gemakkelijk. Maar er ontstond een oerkracht in mij en ik besloot mijn studie te hervatten. Toen ik dat kon, leek het of er nieuwe Mina werd geboren, een sterke moeder met een geweldige drang zich verder te bekwamen en een trotse maatschappelijk werker. Nu help ik mensen die hetzelfde als ik hebben meegemaakt.

Mijn verleden draag ik met mij mee maar geeft me ook kracht. Ik heb ervaren hoe je met de juiste hulp in het heden kunt leven met je toekomst voor ogen.  Ik ben ervan overtuigd dat iedere persoon de kracht in zich heeft om te herstellen. 

Mina