Toontje prentenboeken

Blijf Groep heeft vier prentenboeken uitgegeven van Toontje Schildpad. Aan de hand van makkelijk (voor) te lezen verhalen leren kinderen onder andere omgaan met boosheid, angsten en nachtmerries, vervelende herinneringen en verwarring over de vraag van wie ze moeten houden. Naast dat kinderen er iets van leren, zijn de verhaaltjes uiteraard gewoon leuk om (voor) te lezen.

Voor alle kinderen
Toontje Schildpad heeft thuis geweld meegemaakt en is weleens boos, verdrietig, in de war, onzeker, bang of eenzaam. Net zoals alle kinderen deze gevoelens weleens kunnen hebben. Juist door hierover te praten weten kinderen deze gevoelens te herkennen en leren ze ermee omgaan. Daarom zijn de verhalen van Toontje voor alle kinderen herkenbaar. 

  
 

 

In het kort

 • Brief voor oma
  Toontje Schildpad is verhuisd met zijn moeder. Hij mist zijn vader, zijn vriendjes en zijn oma. Daarom schrijft hij een brief aan oma. Als Toontje een brief terug krijgt is hij erg blij.
  ISBN: 9789082220728  
 • Een monster op de muur
  Toontje Schildpad ligt in bed en hij kan niet slapen. Toontje is bang dat er monsters in zijn kamer zijn. Mama stelt hem gerust en Toontje kan weer slapen.
  ISBN: 9789082220735
 • Toontje en Kareltje spelen samen
  Toontje Schildpad heeft de laatste tijd veel meegemaakt. Daarom is hij onrustig en denkt hij overal tegelijk aan. Gelukkig ziet mama dat en neemt Toontje op schoot om samen te lezen.  Daarna gaat Toontje lekker spelen met zijn vriendje Kareltje. Hij kan zijn zorgen even vergeten en heeft een fijne dag.
  ISBN: 9789082220704
 • Toontje is boos
  Toontje Schilpad is boos, hij mag niet mee doen met spelen en slaat zijn vriendje. Het helpt Toontje als hij tot 10 telt als hij boos is. Daarna is hij rustig geworden en kan hij weer gezellig samen spelen.   
  ISBN: 9789082220711

Achtergrond
De prentenboeken zijn ontstaan vanuit het programma ‘Tijd voor Toontje’ van Blijf Groep. ‘Tijd voor Toontje’ is speciaal voor kinderen van 0 t/m 10 jaar die te maken hebben gehad met huiselijk geweld en met hun moeder in de opvang van Blijf Groep wonen. Toontje is een handpop-schildpad, die zelf ook geweld in huis heeft meegemaakt. Hij weet dus hoe de kinderen zich voelen. Hij kan ze helpen bij veel van hun problemen.
Vrouwen die het programma ‘Tijd voor Toontje’ volgen, krijgen gratis en ter ondersteuning een setje met de vier Toontje prentenboeken mee naar huis. Zo gaat het programma meer leven bij de moeders en hun kinderen, geeft het meer houvast en worden de moeders actief betrokken. Kinderen beleven daarnaast ook veel plezier aan het (voor)lezen.

Bestellen
Bestel de prentenboeken via info@blijfgroep.nl onder vermelding van naam en adresgegevens en aantal exemplaren. Of vul het bestelformulier in en stuur deze per mail naar info@blijfgroep.nl

De rijk geïllustreerde prentenboeken zijn gedrukt in full colour en hebben elk zeven illustraties en zes korte tekstpagina’s. De verhalen zijn in opdracht van Blijf Groep geschreven door Femke Crützen. Zij is dramatherapeut en werkt met jonge kinderen. De kleurrijke en zachte illustraties zijn gemaakt door Renzo Brandsma. Naar een idee van: Martijn Hell.
De prentenboeken zijn verkrijgbaar bij Blijf Groep.

Per boek: € 5,00
Per setje van 4 boeken: € 20,00
Deze kosten zijn inclusies btw en exclusief verzendkosten.
 

Meer informatie
Lees meer over het hulpprogramma ‘Tijd voor Toontje’

Mede mogelijk gemaakt door:
De prentenboeken van Blijf Groep zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Skanfonds, Stichting Madurodam Steunfonds, Stichting Jong, Stichting Fonds van NRC Handelsbladlezers, Henriëtte van Lynden Stichting en Stichting Zonnige Jeugd.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112