Blijf Groep Ik zoek informatie Online huiselijk geweld

Online huiselijk geweld

Iedereen wil zich veilig voelen op plekken waar je veel tijd doorbrengt. Thuis, op straat, op je werk – en natuurlijk ook online. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Slachtoffers van huiselijk geweld worden vaak online en via social media lastiggevallen, bedreigd of in de gaten gehouden.

Daarom heeft Blijf Groep samen met drie andere vrouwenopvangorganisaties safetyNed opgericht, de expert in veilig online. safetyNed geeft tips en tools aan slachtoffers en aan professionals hoe zij online veilig kunnen zijn.

Hoe maakt safetyNed veilig online mogelijk?

SafetyNed biedt slachtoffers en hulpverleners kennis en tools om veilig online te kunnen zijn. SafetyNed ondersteunt slachtoffers, hulpverleners, politie en justitie en geeft voorlichting over:

  • Hoe technologie wordt misbruikt.
  • Wat je kunt doen om digitale gegevens van slachtoffers veilig en vertrouwelijk te houden en te beschermen.
  • Hoe je technologie veilig kunt gebruiken.
  • Hoe technologie kan worden ingezet om daders effectiever te kunnen vervolgen en berechten.
  • Hoe technologie op een positieve manier kan worden ingezet bij het stoppen van geweld in relaties.

Daarnaast is safetyNed in gesprek met de overheid om de wetgeving te verbeteren, zodat de positie van slachtoffers in relaties en slachtoffers van huiselijk geweld wordt versterkt op het gebied van digitale veiligheid. SafetyNed werkt samen met technologiebedrijven en experts om betrokken te zijn bij ontwikkelingen op technologisch vlak en op het gebied van wetgeving, zodat de digitale veiligheid en privacy ook vooraf zoveel mogelijk worden geborgd.

SafetyNed zorgt ervoor dat alle kennis wordt gebundeld en gedeeld en vormt daarmee hét platform op het gebied van digitale veiligheid en privacy van slachtoffers van huiselijk geweld.

Meer informatie

Meer informatie over veilig online en over de activiteiten van safetyNed vind je op www.safetyNed.org. Hier vind je ook verhalen van slachtoffers en hoe zij zijn geholpen door safetyNed.