Blijf Groep Ambulante hulp Oranje Huis Thuis

Oranje Huis Thuis

Soms speelt huiselijk geweld al heel lang, of komt het steeds weer terug. Voor gezinnen die langdurig en bij herhaling te maken hebben met huiselijk geweld, en waarbij in ieder geval een van de partners bij elkaar wil blijven, is er Oranje Huis Thuis.

Hoe werkt het?

Spanningen in huis die te vaak oplopen en uitbarsten in heftige ruzies en geweld, dat wil geen enkel gezinslid. Bij Oranje Huis Thuis komt de hulpverlener thuis om samen met alle gezinsleden te werken aan een veilig thuis. Het is belangrijk dat in elk geval één partner gemotiveerd is om deel te nemen aan het traject.

Wat houdt de hulp in?

De hulpverlener zoekt samen met de betrokkenen naar de oorzaken van spanningen, ruzies en geweld in huis. Wie doet wat, waarom loopt het steeds weer uit de hand en hoe kun je dat voorkomen?

De problemen worden niet alleen bespreekbaar, maar de gezinsleden leren ook samen te werken aan een oplossing. Ieder gezinslid kan duidelijk maken wat hij wil en dat zonder de controle te verliezen. Stap voor stap kan iedereen positiever over zichzelf denken en beter voor zichzelf opkomen.

Oranje Huis Thuis is een intensief hulptraject dat jou en je gezinsleden kan helpen om van thuis weer een veilige plek te maken

De hulpverlening richt zich ook op het herstellen van contacten met vrienden, familie en buren, als die door de spanningen zijn verwaterd. Dat verkleint de kans op herhaling, omdat er mensen zijn op wie men terug kan vallen.

Als er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk dat de ouders goed weet wat de gespannen situatie thuis met hen doet en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat de kinderen daar zo min mogelijk schade van ondervinden: nu en in de toekomst.

Hoe lang duurt Oranje Huis Thuis?

Een Oranje Huis Thuis-traject duurt 3 tot 6 maanden waarin de bezoeken van de hulpverlener geleidelijk steeds minder vaak nodig zijn.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer 088 234 24 50. Of via het formulier op de contactpagina.