AWARE-alarmsysteem

Word je lastiggevallen, gestalkt of bedreigd door je ex-partner of iemand uit je huiselijke kring? Heb je geprobeerd dit op te lossen maar gaat het toch door? Dan kun je misschien tijdelijk gebruik maken van het AWARE-alarmsysteem. Als je AWARE gebruikt, krijg je ook hulpverlening om weer helemaal de regie over je eigen leven te krijgen.

Een veiliger gevoel, waar je ook bent

AWARE is een mobiel alarmsysteem dat ervoor zorgt dat je je veiliger voelt. In huis, maar ook op straat, in de supermarkt of onderweg naar de school van je kinderen. Waar je ook bent: met AWARE roep je met één druk op de knop de politie erbij.

Voor wie is AWARE bedoeld?

AWARE is voor iedereen die, als gevolg van huiselijk geweld, ernstig wordt bedreigd of mishandeld door een ex-partner of iemand uit huiselijke kring.

De belangrijkste voorwaarden voor deelname aan AWARE zijn:

  • je bent minimaal 18 jaar;
  • je hebt de relatie met degene die jou bedreigt, beëindigd;
  • er is sprake van geweld of een ernstige dreiging daarvan;
  • je bent bereid aangifte te doen tegen de pleger van het geweld als je het alarm gebruikt;
  • je bent bereid  individuele hulpverlening te accepteren.

Groepsbijeenkomsten

Voor gebruikers van het Aware-systeem is er naast individuele begeleiding ook de mogelijkheid deel te nemen aan een aantal groepsbijeenkomsten met andere gebruikers. Er zijn vijf bijeenkomsten, ieder met hun specifieke thema: (on-)veiligheid, relatiepatronen, regie en eigen kracht en doelen voor de toekomst. Uitgangspunt is dat iedereen beschikt over talenten en het vermogen heeft te herstellen. Je krijgt daarvoor handvatten aangereikt. Het motto is "Veiligheid maak je samen".

Meer weten over AWARE en hoe je je kunt aanmelden?

Neem contact op met de telefonische hulplijn van Blijf Groep: 088 234 24 50, of met de buurtregisseur van het dichtstbijzijnde politiebureau.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112